Actueel

Maas Cleanup Day 2024

Wie wil er nou geen schone visstek langs de waterkant?
Op zaterdag 23 maart a.s. wordt weer de landelijke Maas Cleanup Day georganiseerd. Er zal door diverse organisaties langs de gehele Maas afval worden opgeruimd.

Word ook Samen VISsen-coach! (video)

Word ook Samen VISsen-coach! (video)

In het sociaal-maatschappelijke programma ‘Samen VISsen’ nemen vrijwilligers van plaatselijke hengelsportverenigingen bewoners van zorgcentra een middag of ochtend mee uit vissen. Interesse om namens jouw hengelsportvereniging een Samen Vissen-coach te worden? Meld je dan gratis aan!

Vispas uitgifte 2024

Bij Sportvisserij Limburg krijgen we regelmatig vragen met betrekking tot de aanschaf van de VISpas (NachtVIStoestemming/ Derde Hengeltoestemming).
Deze zijn aan te schaffen via een lokale hengelsportvereniging en www.vispas.nl.

Verplaatsen ALV Sportvisserij Limburg

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 9 juni 2023 is de datum van de Algemene Ledenvergadering zoals dit jaar te houden, vastgesteld. Wij hebben echter moeten besluiten deze Algemene Ledenvergadering met één dag te verplaatsen.

Inschrijving geopend LK feeder individueel & ...

Op 7 april a.s vindt er het Limburgs Kampioenschap feeder plaats voor de categorieën individueel en teams.

Wordt ambassadeur: volg de gratis cursus Controle ...

Sta jij klaar om het gezicht te worden aan de waterkant van jouw vereniging? Als lid van het controleteam van jouw vereniging of federatie heb je nu de kans om jezelf verder te ontwikkelen en samen te werken met andere enthousiaste vrijwilligers. Meld je nu aan voor de kosteloze cursus Controle Sportvisserij, aangeboden door Sportvisserij Nederland.

Word ambassadeur: volg de gratis cursus Controle ...

Sta jij klaar om het gezicht te worden aan de waterkant van jouw vereniging? Als lid van het controleteam van jouw vereniging of federatie heb je nu de kans om jezelf verder te ontwikkelen en samen te werken met andere enthousiaste vrijwilligers. Meld je nu aan voor de kosteloze cursus Controle Sportvisserij, aangeboden door Sportvisserij Nederland.

ZomerVISkaravaan 2024: Inschrijving voor ...

Meld je hengelsportvereniging aan voor de ZomerVISkaravaan 2024. Dit event is de unieke kans om kinderen kennis te laten maken met en te begeleiden bij het verantwoord vissen in jouw gemeente. Tegelijkertijd krijgt de hengelsportvereniging ook meer lokale bekendheid als actieve sportvereniging in de gemeente!

Nachtvistoestemming Boschmolenplas 2024

Ten behoeve van het nachtvissen op de Boschmolenplas is vanaf vorig jaar een aparte nachtvistoestemming benodigd. Op deze manier werd, bij wijze van proef, het nachtvissen op deze locatie opnieuw mogelijk gemaakt.

Cursus VIScoach en VISmeester

Vanaf het voorjaar organiseert Sportvisserij Nederland weer de cursussen VIScoach en VISmeester. Wil je namens jouw vereniging de jeugd op een goede en verantwoorde manier leren vissen? Schrijf je dan nu in voor één van de avondcursussen in jouw federatiegebied!

Sluiting feestdagen

Het bestuur en de medewerkers van Sportvisserij Limburg gaan er ook dit jaar rondom de feestdagen even tussenuit om te kerstvissen, tijdens een uitgebreid diner in visserslatijn de vangsten van het jaar te bespreken of met een kop warme chocolademelk terug te blikken op een mooi jaar.

Mooie vertegenwoordiging Limburgse sportvissers ...

Afgelopen zaterdag heeft op het Topsportcentrum in Papendal weer het jaarlijks terugkerende Topsportgala van Sportvisserij Nederland plaatsgevonden.


Naast de bekendmakingen en huldiging van Sportman, Sportvrouw en Sporttalent van het jaar werden er ook een aantal (Limburgse) sportvissers in het zonnetje gezet vanwege hun prestaties tijdens nationale en internationale kampioenschappen. Het Limburgse team Tinca Tinca van HSV de Karper uit Voerendaal werd gehuldigd voor hun mooie behaalde bronzen medaille tijdens het WK Dobbervissen voor Clubs. Verdere mooie prijzen werden er in de wacht gesleept tijdens het Open NK Dobbervissen voor teams en de Top Teamcompetitie Dobbervissen.
Namens Sportvisserij Limburg willen wij alle prijswinnaars feliciteren met dit behaalde resultaat!

"Bringing some blue light in the dark ...

Op woensdag 13 december 2023 nam één van onze vrijwillige Buitengewoon Opsporingsambtenaren namens Sportvisserij Limburg / ZuidWest Nederland deel aan de Blue Light Ride van Reuver naar Venlo.

Bert Otten winnaar Winterleague 2023

Onder zware weersomstandigheden (wind en regen) is afgelopen zaterdag de finale van de Sportvisserij Limburg Winterleague 2023 gevist. Na de kou van de afgelopen weken waren de omstandigheden nu compleet anders. De witvis zou volgens de verwachting nu wel op de grote plas rondzwemmen en het bij de sluis allemaal ietsje minder zijn.

Werkbezoek nieuwe burgemeester Roermond aan ...

Op initiatief van de VVD fractie Roermond o.l.v. fractievoorzitter Jonathan Felix maakte Sportvisserij Limburg afgelopen vrijdag kennis met Yolanda Hoogtanders, de nieuwe burgemeester van Roermond.